perjantai 9. huhtikuuta 2010

Mihin migreeni on hävinnyt?

Migreenihistoriani on muutaman vuoden vanha. Aluksi migreeniä oli huonon näön takia. Eli mulla oli silmälasit, mutta en halunnut käyttää niitä. Näin/näen ihan suhteellisen hyvin ilmankin. Mutta sitten alkoivat päänsäryt, kun tarkentaminen ei sujunutkaan ilman laseja riittävän hyvin. Hankin uudet lasit ja aloin käyttää niitä, mutta migreeni ei sitten sillä lähtenytkään. Se oli tullut jäädäkseen vai oliko sittenkään?

Jossakin vaiheessa mulla oli migreeni joka maanantai. Työstressiä? Sitten sekin vaihe meni ohi ja mulla oli migreeni jokaisten kuukautisten ekana ja toisinaan myös vikana päivänä. Hormonimigreeniä? Tämäkin vaihe ohitettiin.

Viimeiset pari vuotta ollaan oltu siinä tilanteessa migreenin kanssa, että sen laukaisevat tietyt asiat. Tai niitä asioita on oikeastaan 2. Toinen on verensokerin liiallinen lasku. Eli täytyy syödä säännöllisesti. Toinen on kirkkaat valot. Migreenikohtauksia on viimeiset pari vuotta laukaisseet kevään ensimmäiset aurinkoiset päivät ja syksyn iltapimeissä pitkillä valoilla ajavat vastaantulijat. Kun olen tottunut tilanteeseen - keväällä lisääntyneeseen valoon ja syksyllä pimeänajoon - kohtaukset ovat taas loppuneet. Eli talven ja kesän on saanut olla migreeniltä rauhassa - jos vain on muistanut syödä tarpeeksi usein:)-.

Tänä keväänä mulla on ollut vain 1 migreenikohtaus. Sekin hyvin lievä ja se johtui syömättömyydestä. Töissä oli niin kiire, että en ehtinyt ruokailla. Mun migreeni on ollut kaiketi lievää sorttia. Ja sen vaiheet ovat olleet moninaiset. Mutta onko migreeni nyt lopullisesti häipynyt? Voiko tällä laihtumisella ja terveellisellä ruokavaliolla olla siihen vaikka vaikutusta? Onko migreenillä ja liiallisella makeansyönnillä (tms. epäterveellisellä) yhteyttä? Monta kysymystä, mahtaako niihin saada vastausta.

2 kommenttia: