tiistai 2. helmikuuta 2010

Herkut

Dodiin, herkkuja oli merkattu suunnitelmiin ja herkkuja on siten nautittu ensimmäisen kerran tänä vuonna. Ostoskoriin osui runebergintorttuja ja kanelikeksejä. Sekä pieni pussi ÄssäMix-karkkeja. Runebergin tortuista ja kekseistä tykkään oikeasti, mutta noi karkit ostin vain siksi, että en parempiakaan löytänyt. Se ongelma näissä herkkujen ostamisissa on, että ns. taviskaupoissa ei kummoisiakaan herkkuja ole. Leipomoihin en tohdi mennä ostamaan, taitaisi herkkutiskillä kadota itsehillintä. Kauempana olevissa isoissa kaupoissa on kyllä valikoimaa, mutta ei kovin usein viitsi ajaa ja paljon ei voi kerralla ostaa. Se mikä kaapissa tai pakastimessa on... se ei siellä kauan ole:). Ja sama juttu, jos itse leipoo. Ei säily kovin kauan. Päivän tai kaksi. Ihan sama mikä se määrä oli.

Maha tuli aika täyteen. Söin molemmat tortut ja useita kanelikeksejä. Loput keksit palastelin koirien keksilaatikkoon, jotta en ihan kaikkia söisi. Karkit ei uponneet kuin osa, tämä varmaan opetti sen, että karkkeja ei kannata ostaa, tykkään enemmän leivonnaisista. Eli ei takaisin vaan niitä entisiä ahmimistaipumuksia, silloin kaikki kävi ja kelpasi. Eli nyt kun on tarkoitus syödä vähän herkkuja ja harvoin, kannattaa satsata sellaiseen, mistä todella pitää. Vaikka hätätapauksessa hakea jotakin sieltä vähän kauempaa.


Tiistai-aamu ja paluu takaisin arkeen herkkupäivän jälkeen alkoi kaurapuurolla ja mustikoilla. Siitä se sitten taas alkaa. Maha on vähän järkyttynyt kyllä tuosta ruoka(herkku)määrästä. Ensi kerralla maltillisemmin, kiitos. Loput karkit on nyt tuolla laatikossa houkuttelemassa, tämä ei ollut tarkoitukseni. Mutta kun en kerta kaikkiaan saanut kaikkia kerralla alas.
Vatsalaukku on tammikuun pienien ruoka-annosten ansiosta pienentynyt hurjasti. Välillä en oikein tajua kuinka paljon. Uusi tilanne vaatii aikansa, ennen kuin opin oikeat määrät ja säännöstelyn - myös näissä herkuissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti